About

Ik ben Britt Henneken (22) : een enthousiaste, verantwoordelijke en sociale redacteur die woont in Rotterdam. Ik heb een grote passie voor schrijven. In april 2020 heb ik mijn diploma aan de School voor Journalistiek behaald en heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik kan niet wachten fulltime als journalist aan de slag te gaan.

Interviews en producties

Als journalist schrijf ik veel en af en toe maak ik video’s. Om deze producties te maken doe ik gerichte research, interview ik bronnen en monteer ik. Als oprecht en nieuwsgierig persoon, vind ik het interviewen een van de leukste kanten die de journalistiek te bieden heeft. Als journalist denk ik dat het belangrijk is om je persoonlijkheid zo goed mogelijk te benutten in je werk. In mijn geval ben ik graag een luisterend oor. En of ik deze interviews dan uitwerk voor een krant, tijdschrift of video, het menselijke aspect is wat mij het meest trekt aan de journalistiek. Mijn interesses liggen dan ook bij onderwerpen die te maken hebben met mens en maatschappij, kunst, cultuur en media en psychologie.

Eerder werk

Ik vind het interessant en leerzaam een specifiek onderwerp in te duiken. Dit deed ik eerder al voor mijn blog over de toekomst van de journalistiek of mijn onderzoek over een streefcijfer voor vrouwen aan de top in het Nederlandse bedrijfsleven. En tijdens mijn stage bij De Universiteit van Nederland maakte ik onder andere een video over de invloed van de vrouwenstem op de Nederlandse politiek.

Meer weten? Neem vooral even een kijkje op mijn LinkedIn, hier vindt u alle informatie over mijn opleiding en opgedane werkervaring. Op de contactpagina van deze website vindt u mijn e-mailadres. Stuur mij vooral eens een bericht. Wellicht gaan we dan binnenkort een kopje koffie drinken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie