Dit is pas het begin…

Begin vorig jaar schreef ik een artikel als vooruitblik op 2018. Nu wil ik een terugblik doen op afgelopen jaar en kijken naar wat 2019 allemaal gaat brengen.

2018 is niet een jaar dat ik in een paar woorden zou kunnen omschrijven. Er is zo ontzettend veel gebeurd, nog meer dan ik een jaar geleden had kunnen voorspellen.

Stage bij de Haagse Courant

Als ik nu in zijn algemeen terugkijk, dan zie ik vooral dat ik zelf ontzettend ben ontwikkeld en gegroeid. Ik heb mijn eerste stage gelopen bij het Algemeen Dagblad, Haagse Courant. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en niet alleen over de journalistiek. Ik heb de complete drie maanden als een onwijs avontuur ervaren en ben heel blij dat ik de kans heb gehad bij het AD stage te lopen. Hier en daar vond ik het af en toe wel stressvol en is ineens fulltime werken ook best vermoeiend, maar ik heb zo ontzettend veel geleerd, dat maakt alles goed.

Twee verhuizingen

In februari 2018 ben ik voor het eerst in mijn leven verhuisd en het lot wilde dat ik oktober weer verhuisde. Hoewel er ook hele leuke en spannende uitdagingen aan verhuizen zitten, heb ik de tweede verhuizing wel wat stressvoller ervaren. Nadat ik in februari van mijn ouderlijk huis in Zoetermeer naar de Adamshofstraat in Rotterdam verhuisde leek alles goed te gaan. Tot er eind mei een grote lekkage ontstond en de huisbaas vertikte het te repareren. Na veel stress, juridisch gedoe, slechte communicatie enzovoort enzovoort verhuisde in ik oktober weer verder.

In dat huis woont ook mijn vriend, wij wonen nu dus samen. Ik noem het vaak “semi-samenwonen” omdat we samenwonen in een studentenhuis. We delen alles alleen met zijn tweeën maar er lopen wel andere studenten over de gang (dat vind ik super gezellig trouwens!). Dat semi-samenwonen gaat tot nu toe heel goed, ik en mijn vriend zitten erg op een lijn.

Nieuw interessegebied

In september begon ik aan mijn minor Inleiding in de Toegepaste Psychologie, en daar is een wereld voor mij open gegaan. Ik vind alles wat we leren ontzettend interessant en hoewel ik weet van mezelf dat ik nieuwsgierig en leergierig ben, uit zich dat bij de minor wel erg extreem. Ik vind het zo leuk dat ik ervoor heb gekozen in september 2019 te starten met mijn wo bachelor Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als het goed is studeer ik over een half jaar af van de School voor Journalistiek en de gedachte aan het beginnen van “de rest van mijn leven” benauwde mij.

Nu ik dit nieuwe interessegebied heb gevonden en weet waar ik het allemaal voor doe, heb ik mijn energie en enthousiasme weer terug. Deze was ik aan het begin van het nieuwe schooljaar even kwijt, vooral door persoonlijke omstandigheden. Maar met het einde van mijn bachelor Journalistiek, een mooie stage en nieuw begin voor de boeg, heb ik weer zin om er tegenaan te gaan!

Oude hobby weer oppakken

Niet te vergeten in dit verslag natuurlijk het feit dat ik weer begonnen ben met basketballen. Wie mij al langer kent, weet dat ik dat vroeger zo’n vijf jaar heb gedaan. Het zit bij mij in de familie. Het kon dan natuurlijk ook niet anders als dat ik ooit weer zou beginnen. En vorig jaar was het zover. In mijn nieuwe thuisstad, bij Baros Rotterdam, speel ik nu als trainend lid. Hopen dat ik volgend seizoen wel de tijd vind om ook mee te spelen in de competitie!

Trips

2018 zou 2018 niet zijn als we niet terugkijken naar de (mini)vakanties die ik heb gehad. Van een heerlijk ontspannen lang weekend in Frankrijk, cultuur snuiven in Leuven en een droomvakantie in Madrid. En van alle drie heb ik onwijs genoten. Ik heb mijn vliegangst weer overwonnen, ben voor het eerst met mijn vriend op vakantie geweest, heb 5 dagen lang compleet niets gedaan in Cantal Frankrijk en heb met mijn ouders en vriend gezocht naar de laatste vrije plekjes in Leuvense restaurants. Alle drie de reizen behoren tot de hoogtepunten van 2018.

Ontdekkingen van 2018

De nieuwe hobby’s die ik heb ontdekt in 2018 mogen natuurlijk niet ontbreken hier. Ik ben weer begonnen met fotografie! Dat heb ik, vooral vanuit de opleiding, altijd onwijs gaaf gevonden, maar vond mijzelf nooit goed genoeg. Maar met een nieuwe camera en een online cursus hoop ik dat daar verandering in gaat komen.

In het straatje ‘ontspannen is moeilijk’ heb ik een nieuwe hobby’s ontdekt en gecreëerd. Onder andere mindfullness en yoga. Beide heb ik vooral afgelopen zomer veel gedaan en probeer ik nu nog regelmatig te doen. Ze geven mij rust en vooral van de yoga voel ik mij meer ontspannen en flexibeler.

Als laatste wil ik het hier (heel cliché) hebben ver bullet journaling. Ik zeg ‘heel chliché’ omdat dit denk ik zo’n kwestie is van love it or hate it. En als je eenmaal hiermee bezig bent, dan kom je er niet meer uit. Althans, zo ervaar ik het, in positieve zin! Afgelopen zomer ben ik hiermee begonnen en tegenwoordig staan op mijn YouTube homepage alleen nog maar bullet journal video’s als aanraders. Het is leuk, verslavend en geeft mij een opgeruimd gevoel.

 

2019

En dan een vooruitblik. Niet dat ik het echt nog zo kan noemen aangezien de eerste maand al bijna voorbij is. Maar zoals gezegd heeft ook 2019 weer wat mooie dingen in petto. Hoewel ik mij eigenlijk had voorgenomen dit jaar bij te komen van het vorige, gaat dat natuurlijk niet. Op dit moment rond ik mijn minor af en over minder dan een week start mijn stage bij de Universiteit van Nederland. Hier heb ik onwijs veel zin in!

Na deze stage zal ik afstuderen aan de School voor Journalistiek en zit die achtbaan van avonturen er alweer op. Er is een boel gebeurd, bijna alleen maar leuke dingen, en de vier jaar zijn voorbij gevlogen. Maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zal zeker actief blijven in de journalistiek, want dat werkveld heeft wel mijn hart gestolen.

Kortom, dit is pas het begin. Ik ben nog jong, de wereld ligt voor mij open:

Op naar nog meer avonturen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie