2018 wordt gewoon mijn jaar

Het is 3 januari. De derde dag van het nieuwe jaar. En nu al kan ik zeggen dat het heel goed gaat met het lijstje van goede voornemens dat ik had gemaakt voor mezelf.
Vanmorgen ben ik (na een ontzettend leuk gesprek) aangenomen bij de Haagse Courant van het Algemeen Dagblad als stagiaire. Van maart tot en met mei ga ik daar de redactie versterken. Dit vind ik een ontzettend grote en mooie kans en ik heb er nu al ontzettend veel zin in.

Toen ik mijn andere mogelijke stageplek (waar ik al eerder had gesolliciteerd) afmeldde kreeg ik een berichtje terug dat ze bij het AD ‘een goede aan mij hebben’.

Verder reageerde omgeving (lees: ouders, vriend en vriendinnen) ontzettend enthousiast en is iedereen super blij en trots. Met mijn goede voornemen: ‘werken aan mijn journalistieke carrière’ zit het nu al goed!

Rust bewaren
Verder had ik nog goede voornemens op sociaal gebied. Zoals mijn vriendinnen meer zien, vaker naar familie en mijn relatie zo fijn houden als die nu is.

Maar ook wil ik in 2018 een betere balans vinden tussen werk en ontspanning. Want voor wie mij goed kent, vooral dat laatste kan nog weleens een ding zijn.

Vrije tijd
Ook wil ik meer gaan lezen dit jaar. Op dit moment ligt er naast mij een stapel met boeken en tijdschriften van zo’n 25 cm hoog. Om nog maar niet te spreken van de boekenplank in mijn kamer. Tijdschriften (Villamedia’s, ELLE’s, de Harper’s Bazaar en een paar Groene Amsterdammers), de wetenschap- en cultuursectie van het NRC Weekend, een boek van Nicci French en het zelfhulpboek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe. Een heleboel mooie, leuke, interessante en leerzame stof dus. Hoogtijd om die stapels weg te gaan werken.

Verder wil ik eigenlijk ook heel graag weer naar de zon deze zomer. Of misschien doet een weekendje Lowlands ook al wonderen.

In ieder geval staat er op de planning om van 2018 een bewogen jaar te maken waarin ik bewust ga genieten van alle dingen die er op mijn pad komen.

Gelukkig nieuw jaar!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie